نحوه نگهداری و کاشت گل محمدی در گلدان

به گزارش گلچینی از بهترین ها، بهترین نحوه کاشت گل محمدی در گلدان به وسیله قلمه زدن و مناسبترین زمان کاشت برای کشت در باغچه یا گلدان، بهمن، اسفند و اوایل فروردین میباشد.

نحوه نگهداری و کاشت گل محمدی در گلدان

گلچینی از بهترین ها | سرویس گیاهان و حیوانات - گل محمدی از گل های بسیار زیبا، خوشبو و با خاصیت دارویی فراوان بوده، کاربرد اصلی این گیاه تهیه گلاب از آن می باشد. خاستگاه اصلی این گل ایران بوده، و غالبا در ارتفاعات مناطق خشک کشت می گردد. از مزیت های اصلی کشت گل محمدی در ایران، آفت نزدن گیاه در مناطق سرد و خشک است که احتیاج به سم پاشی ندارد، از این رو کیفیت گل محمدی و گلاب گرفته شده از گلهای گیاه، در بهترین حالتش باقی می ماند .

کاشت گل محمدی در خانه و گلدان نیز بسیار رایج بوده، عطر و زیبایی بی نظیر این گل فضایی دلنشین و عطرآگین را در منزل ایجاد می نماید. برای آشنایی با شیوه کاشت گل محمدی در گلدان و نحوه نگهداری از گیاه با گلچینی از بهترین ها همراه شوید.

نحوه کاشت گل محمدی در گلدان

گل رز محمدی را می توان به روش های مختلفی ازجمله، خوابانیدن، پیوندزدن، قلمه زدن گل محمدی و ازدیاد به وسیله پاجوش تکثیر نمود. عمده ترین روش تکثیر این گل در فضای باز مانند مزرعه، باغچه، پارکها و فضای سبز، به وسیله پاجوش های ریشه دار است. بدین ترتیب که پاجوش های ریشه دار را از پایه مادری جدا کرده و پس از آماده سازی کاشته می گردد.

برای کاشت گیاه در گلدان، همانند کاشت گل رز بهترین و مناسب ترین روش ازدیاد، تکثیر به وسیله قلمه زدن است. به این منظور:

  • قلمه های گرفته شده را تا حدود 10-7/5 سانتیمتری خاک گلدان فرو برده، و خاک اطراف آن را با ملایمت فشار دهید.
  • سپس گلدانها را آبیاری کرده، در مکان محفوظی قرار دهید.
  • توصیه میگردد روی گلدانها را با نایلون بی رنگی بپوشانید، طوری که رطوبت اطراف گیاه بیشتر گردد.
  • قلمهها باید مرتب آبیاری شده و هرگز در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند.
  • طی چند هفته قلمهها دارای ریشه شده و می توانند به گلدان های اصلی و دارای خاک مناسب منتقل گردند.
  • بهتر است، شاخه های جوان بعد از دومین یا سومین برگشان قطع شوند تا بدین ترتیب امکان منشعب شدن شاخه های جدید گیاه فراهم آید.
  • توجه داشته باشید بعد از کاشت باید بلافاصله آبیاری انجام گردد . همچنین توصیه می گردد، عملیات تکثیر در مرحله خواب و استراحت گیاه صورت گیرد .

زمان کاشت گل رز محمدی

زمان مناسب برای کاشت این گل در مناطق گرمسیر و معتدل، زمستان و در مناطق سرد سیر زمستان (در صورت عدم برف) و اوایل بهارمی باشد و برای کاشت در باغچه و یا گلدان، بهمن و اسفند ماه و اوایل بهار می باشد. در کل بهتر است گل محمدی را زمستان کاشت .

شرایط محیطی مورد احتیاج

  • خاک: بهترین خاک برای کاشت گل رز محمدی خاک رسی شنی است، اگر چه انواع دیگر خاک ها هم مناسب این نوع گل سرخ هستند ولی خاک رس شنی با توجه به مواد معدنی آن برای این کار مناسب تر است.
  • آبیاری: احتیاج آبی گیاه متوسط بوده، بسته به شرایط محیط هر 15 روز یکبار گیاه را به طور کامل آبیاری نمایید.
  • دما: درجه حرارت در حدود 20-15 درجه سانتی گراد برای غنچه دهی گل لازم است. همچنین گفتنی است. اختلاف دمای 4-3 درجه سانتی گراد بین شب و روز، برای تشکیل جوانه گل بسیار مفید بوده و برای گل انگیزی، خواب زمستانه لازم است .
  • نور: سایه اثر خوبی بر گلدهی گیاه ندارد. از این رو توصیه می گردد گلدانهای خود را در محلهایی از خانه که در برابر تابش نور خورشید است قرار دهید.
  • کوددهی: گل رز محمدی احتیاجمند مواد غذایی و برنامه غذایی طولانی مدت می باشد.

گیاه شناسی گل محمدی

گل رز محمدی گیاهی چندساله از جنس رز و خانواده رزاسه است که دارای گل های زیبایی در رنگهای قرمز و صورتی وجود دارد. گل رز محمدی بیشتر به صورت درختچه ای بوده، دارای شاخه های گل دهنده تیغ دار، استوانه ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه ای که دارای 5-3 برگچه متقابل دندانه دار می باشد. رگ برگهای پشت برگ تعیین و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول 5-3 سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دم گبرگ هایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده است .

گلها به شکل صورتی خوشرنگ با 32 گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح آغاز به ظاهر شدن می کنند. کاسبرگها به تعداد 5 عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه ها هستند. پرچم ها زرد رنگ به تعداد 100 عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول 5/1 سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند .

قسمت مورد استفاده دارویی گل محمدی، گلبرگهای گیاه بوده، همچنین اسانس تهیه شده از این گل، یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طور وسیع در عطرسازی و سایر فراورده های آرایشی نظیر پودر دندان و انواع پمادها به عنوان خوشبو کننده به کار می رود.

منابع: کتاب گیاهان دارویی - صنعتی، سایت ویکی پدیا و نارگیل

منبع: setare.com

به "نحوه نگهداری و کاشت گل محمدی در گلدان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه نگهداری و کاشت گل محمدی در گلدان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید