چگونه از کبدمان مراقبت کنیم؟

به گزارش گلچینی از بهترین ها، تهران (پانا) - کبد یکی از مهم ترین اندام های بدن است که نه تنها در عملکردهای متابولیکی بلکه در فرایندهای گوارشی و هورمونی نیز دخالت دارد و مراقبت از این عضو، حیاتی است.

چگونه از کبدمان مراقبت کنیم؟

به گزارش سایت تبیان، هر چند کبد این توانایی را دارد که خودش را پاکسازی کند اما تجمع سموم می تواند این کار را سخت کند. در واقع کبد اجازه نمی دهد مواد مضر در بدن جمع شوند. وقتی سمی وارد بدن می گردد، کبد آن را به چیزی کمتر مضر تبدیل می نماید و در نهایت از بدن دفع می نماید. شما کار خاصی نمی توانید برای این فرایند انجام دهید. اگر کبد در حال حاضر این کار را خودش به خوبی انجام ندهد بدن تان شرایط سختی خواهد داشت. متاسفانه مواد سمی که هر روز با آنها سروکار داریم کم نیستند و تجمع سموم در کبد شاید در ابتدا نشانه بارزی نداشته باشد اما به مرور زمان مشکلاتی ایجاد می نماید که کیفیت زندگی فرد را کاهش می دهند.

مثلا ممکن است مکررا به شکم درد دچار شوید، نفخ کنید و ریفلاکس داشته باشید. در ضمن تجمع سموم در کبد بر سلامت پوست نیز اثر می گذارد و احتمال جوش و آکنه و زرد شدن پوست را افزایش می دهد. با ما همراه باشید تا بدانید چه باید بکنید.

هر وقت سموم در کبد تجمع نمایند ضروری است در پی روشی برای پاکسازی آن باشید. این عضو بدن معمولا وقتی دچار نقصی در عملکردش می گردد به شما اعلام می نماید. به همین علت در صورتی که علائم زیر را داشتید باید کبد را پاکسازی کنید:

بسیاری از محصولات ظاهرا بی ضرر قادرند به کبد آسیب بزنند. مثلا مکمل عصاره چای سبز یکی از محصولات گیاهی است که می تواند به کبد آسیب بزند. حتی ویتامین ها خصوصا ویتامین A و نیاسین در صورت مصرف زیاد می توانند بر کبد اثر بگذارند.

. درد در بالای شکم

. سنگینی معده بعد از غذا خوردن

. تهوع و استفراغ

. ناراحتی عمومی

. کاهش اشتها

. تغییرات در رنگ مدفوع

. زردی پوست

. نفخ زیاد

. تب خفیف

. سر درد

. بوی بد دهان

راهکارها و نکاتی برای پاکسازی کبد

یکی از نکات لازم برای پاکسازی کبد به تغذیه مربوط می گردد. شما باید مصرف غذاهایی را که این ویژگی را دارند که به دفع سموم و چربی ها از بدن یاری نمایند افزایش دهید.

سیر

سیر محرک فعالیت آنزیم هایی است که به حذف سموم از بدن و پاکسازی کبد یاری می نمایند. بهتر است سیر را به صورت خام مصرف کنید تا بتوانید از تمام خواص آن بهره ببرید. سیر را می توانید به خیلی از غذاها و انواع سالاد اضافه کنید.

روغن زیتون

ماده غذایی دیگری که باید در رژیم غذایی تان وجود داشته باشد تا کبدتان به طور طبیعی پاکسازی گردد روغن زیتون است. روغن زیتون حاوی موادی است که سموم موجود در بدن را جذب می نمایند. برای آغاز می توانید بخشی از روغن مصرفی هر روزتان را با روغن زیتون جایگزین کنید. بدین ترتیب کبدتان آغاز به بازسازی عملکردش خواهد نمود.

مرکبات و سبزیجات برگدار سبز

بعلاوه می توانید از مرکبات و سبزیجات برگدار سبز برای پاکسازی کبدتان بهره ببرید. هر دوی این مواد غذایی خاصیت سم زدایی و آنتی اکسیدانی دارند که یاری می نمایند سموم جمع شده در بدن تان دفع شده و عملکرد و سلامت اندام هایی مانند کبد تقویت گردد.

بهتر است مصرف مرکباتی مانند پرتقال و لیمو را افزایش دهید و از سبزیجاتی مانند اسفناج، کرفس و کاهو و ... نیز بیشتر بهره ببرید. بعلاوه می توانید در صورت تمایل مرکبات و سبزیجات را در یک اسموتی سبز با هم ترکیب کنید.

مصرف داروهایتان را کنترل کنید

همه داروها چه داروهای تجویزی و چه داروهای بدون نسخه در نهایت باید از کبد عبور نمایند. بیشتر داروها در صورتی که طبق دستور مصرف شوند برای کبد خطری ندارند. اما مصرف داروی اشتباهی یا مصرف چند دارو به طور همزمان می تواند به کبد آسیب بزند. استامینوفن یک نمونه از داروهای بسیار رایج بدون نسخه ای است که در صورت مصرف نامناسب می تواند عواقب جدی برای کبد داشته باشد.

تصور نکنید مکمل ها برای کبد بی ضررند

مکمل هایی مانند ویتامین ها و املاح حتی نوع گیاهی آنها هم مانند داروها باید به وسیله کبد پردازش شوند. یک محصول تنها به صرف گیاهی بودن نمی تواند بی ضرر باشد و آسیبی به کبد نزند. در واقع بسیاری از محصولات ظاهرا بی ضرر قادرند به کبد آسیب بزنند. مثلا مکمل عصاره چای سبز یکی از محصولات گیاهی است که می تواند به کبد آسیب بزند. حتی ویتامین ها خصوصا ویتامین A و نیاسین در صورت مصرف زیاد می توانند بر کبد اثر بگذارند.

تماستان را با سموم محیطی محدود کنید

کبد شما نه تنها مواد شیمیایی وارد شده از دهان به بدن تان را پردازش می نماید بلکه مواد شیمیایی را که از بینی و پوست وارد بدن تان می گردد را نیز بررسی می نماید. بعضی از محصولاتی که هر روز از آنها استفاده می کنید مانند انواع عطر و اسپری و شوینده ها و لوازم آرایشی حاوی سمومی هستند که به کبد آسیب می زنند. بهتر است از محصولات ارگانیک بهره ببرید و هنگام استفاده روشی به کار ببرید تا این مواد را استشمام نکنید و فضا را خوب تهویه نمایید یا ماسک بزنید.

نکاتی برای پاکسازی کبد

علاوه بر مواد غذایی که گفتیم ضروری است یک سری از نکات را نیز رعایت کنید تا عملکرد کبدتان بهتر گردد.

اول از همه باید عادت های غذایی تان را ارتقا بدهید. بیشتر میوه و سبزی مصرف کنید، خصوصا لیموترش. بهتر است بیشتر آب بنوشید و فعالیت بدنی تان را هم بیشتر کنید.

یک راه دیگر برای پاکسازی کبد این است که به مدت یک هفته هر روز آب چغندر بنوشید. آب چغندر تقویت نماینده عملکرد کبد بوده و به پاکسازی آن یاری می نماید. کافیست چغندرهای تازه را با آب در میکسر بریزید و بنوشید (ترجیحا با معده خالی). طی این دوره از مصرف کافئین، الکل، غذاهای چرب، آرد و شکر خودداری نمایید.

ضروری است عادت های مضر برای کبد را بدانید. بنابراین باید از مصرف غذاهای چرب و تحریک نماینده پرهیز کنید. الکل و سیگار منابع اصلی سموم هستند که باید کاملا از آن ها دوری کنید.

منبع: خبرگزاری پانا

به "چگونه از کبدمان مراقبت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه از کبدمان مراقبت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید