دانشمندان از سرچشمه حیات پرده برداشتند

به گزارش گلچینی از بهترین ها، شیمیدانان، مکانیسمی را کشف کردند که نشان می دهد اسیدهای آمینه ساده به صورت خودبه خود پپتیدها(اجرای سازنده حیات) را در قطرات آب خالص تشکیل می دهند.

دانشمندان از سرچشمه حیات پرده برداشتند

اسیدهای آمینه ساده به صورت خودبه خود پپتیدها (اجزای سازنده حیات) را در قطرات آب خالص تشکیل می دهند. شیمیدانان معتقدند این کشف به فراوری سریع تر داروها برای درمان ناتوان نماینده ترین بیماری های انسان ها می انجامد.

قطرات آب، عنصر مخفی برای ساختن زندگی را دربردارند. شیمیدانان از کلید شیمی اولیه زمین پرده برداری کردند. این موضوع احتمالاً می تواند مسیرهایی را برای سرعت بخشیدن به ترکیبات شیمیایی برای کشف دارو باز کند.

شیمیدانان دانشگاه پُردو در آمریکا مکانیسمی را برای پپتید کشف کردند که دهه ها است، دانشمندان را سردرگم نموده است.

گراهام کوکز استاد برجسته شیمی تحلیلی دانشکده علوم دانشگاه پردو در آمریکا گفت: این اساساً شیمی پنهان در پسِ سرچشمه حیات است. این اولین برهانی است که نشان می دهد مولکول های اولیه، اسیدهای آمینه ساده، به صورت خودبه خود پپتیدها، اجزای سازنده حیات را در قطرات آب خالص تشکیل می دهند.

این شیمی مبتنی بر آب که منجر به ایجاد پروتئین ها و در نهایت حیات روی زمین می گردد به احتمال زیاد به فراوری سریع تر داروها برای درمان ناتوان نماینده ترین بیماری های انسان ها می انجامد.

از چندین دهه پیش، دانشمندان نظریه پردازی نموده اند که حیات روی زمین از اقیانوس ها شروع شده است؛ اما، شیمی پشت آن به صورت یک معما باقی ماند. اسیدهای آمینه خام، آنچه که شهاب سنگ ها به صورت روزانه به زمین اولیه تحویل می دادند، می توانند واکنش نشان دهند و به هم بچسبند تا پپتیدها را تشکیل دهند. این ها اجزای سازنده پروتئین ها و در نهایت زندگی هستند.

تیم پژوهشی دانشگاه پردو پاسخ معما را کشف کردند: آب همه جا خیس نیست. در حاشیه ها که قطرات آب با جو برخورد می نماید، واکنش های بسیار سریع رخ می دهد و اسیدهای آمینه غیرزنده را به اجزای سازنده حیات تبدیل می نماید؛ بنابراین، منظره ها حاصلخیز برای تکامل بالقوه زندگی در مکان هایی بود که آب دریا به هوا می پاشد و امواج به زمین می کوبند یا جایی که آب شیرین از یک شیب می جوشد.

بیش از 10 سال است که شیمیدانان از طیف سنج های جرمی برای آنالیز واکنش های شیمیایی در قطرات حاوی آب استفاده می نمایند. به گفته کوکز، سرعت واکنش ها در قطرات، از 100 تا یک میلیون برابر بیشتر از واکنش های شیمیایی مشابه در محلول های حجیم است.

سرعت این واکنش ها نیازی به کاتالیزورها باقی نمی گذارد و تکامل حیات را ممکن می نماید. چند دهه تحقیق علمی بر کشف چگونگی کارکرد این مکانیسم متمرکز شده است. کشف راز چگونگی پیدایش حیات بر روی زمین به دانشمندان برای یافتن حیات در سیارات دیگر یا حتی قمرها نیز یاری می نماید.

درک اینکه چگونه اسیدهای آمینه، پروتئین ها را می سازند و در نهایت زندگی شکل می گیرد، فهم دانشمندان را از ترکیب شیمیایی متحول می نماید. همین شیمی ممکن است، یاری کند تا با تسریع فرآیندهای کلیدی، درمان های تازهی را برای بیماری ها کشف نمایند و داروهای تازه بسازند.

گلچینی از بهترین ها علمی پزشکی فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "دانشمندان از سرچشمه حیات پرده برداشتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمندان از سرچشمه حیات پرده برداشتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید