زولبیا بامیه رژیمی، پای ثابت سفره های افطاری
به گزارش گلچینی از بهترین ها، زولبیا و بامیه از خوشمزه ترین و خاطره انگیزترین شیرینی های سنتی ایرانی به شمار می آیند. به واقع ما ایرانیان نمی توانیم ماه رمضان را بدون این دو شیرینی خوشمزه و خوش خوراک، تصور کنیم. فروش و مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان در ایران بسیار بالا بوده و معمولا فروش زیادی نیز دارد. اما مصرف این دو شیرینی خوشمزه می تواند به علت قند بسیار بالا و نیز استفاده از نشاسته و روغن بسیار پرکالری باشد و باید حتما به این موضوع توجه داشته باشید. اگر علاقه مند به یادگیری طرز تهیه زولبیا و بامیه رژیمی هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

زولبیا بامیه رژیمی | |
تعداد نفرات | 10 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
میزان سختی | سخت |
چرا زولبیا بامیه رژیمی ترجیح داده می گردد؟
مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه به علت کالری بالا، قند زیاد و چربی فراوان برای افراد دارای فشار خون و به خصوص دیابت بسیار مضر است. افراد عادی که هیچ گونه بیماری زمینه ای نیز ندارند، بهتر است در مصرف زولبیا و بامیه افراط نکنند. به علاوه استفاده از روغن های بی کیفیت برای سرخ کردن این دو شیرینی که معمولاً در دفعات زیاد نیز از آن استفاده می گردد، بر مضرات آن اضافه می نماید. شما می توانید برای وعده های رمضانی خود از طرز تهیه حلوای ویفری نیز استفاده نموده و این شیرینی خوشمزه را برای سحری یا افطار تهیه کنید.
یک راه خلاقانه و سالم برای اینکه هم از طعم زولبیا و بامیه لذت ببرید و هم از مضرات آن در امان باشید، این است که خودتان آستین ها را بالا بزنید و این شیرینی ها را به صورت کم شیرین در خانه درست کنید. در ادامه با ما با طرز تهیه زولبیا بامیه رژیمی همراه باشید.
زولبیا رژیمی
زولبیا به علت وجود نشاسته و شکر و روغن یکی از پرکالری ترین شیرینی های سرخ شده ایرانی ها به شمار می رود. این شیرینی محبوب، کالری بسیار بالایی دارد و جزئی جدانشدنی از سفره های افطار ما ایرانی ها محسوب می گردد. اما این شیرینی را می توانید به صورت سالم تر و با روغن باکیفیت و بعلاوه رژیمی در منزل درست کنید.
در این مدل از زولبیا به جای استفاده از نشاسته که کالری بیشتری دارد، از میزان کمتری آرد گندم استفاده شده است. بعلاوه شما اگر می خواهید در فرایند تهیه این شیرینی، میزان کالری را باز هم پایین تر بیاورید، می توانید از میزان شکر در این دستور تا جایی که ذائقه شما اجازه می دهد، کم کنید.
مواد لازم برای تهیه زولبیای رژیمی
مواد اولیه لازم برای تهیه این شیرینی رژیمی، به توضیح زیر هستند:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد گندم | 1.5 پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
زعفران | به میزان کافی |
روغن برای سرخ کردن | به میزان کافی |
خلال و یا پودر پسته و بادام برای تزئین | به میزان کافی |
دستور تهیه زولبیای رژیمی با آرد
برای تهیه زولبیا بامیه رژیمی، این مراحل را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: ابتدا بهتر است شربت زولبیا را آماده کنید. برای این منظور آب و شکری که در دستور داشتیم را با هم مخلوط نموده و روی حرارت بگذارید تا شکر به خوبی و کامل در آب حل گردد. حالا نوبت آماده کردن خمیر زولبیا است. برای این منظور اول آرد گندم را الک کنید و با بیکینگ پودر و زعفران دم نموده غلیظ به خوبی هم زده و مخلوط کنید.
- مرحله دوم: در مرحله بعدی ضروری است که میزان کمی آب را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید تا به شکل خمیر دربیاید. در نظر داشته باشید که غلظت خمیر شما نباید زیاد از حد زیاد یا کم باشد و ضروری است که به راحتی از قیف بیرون بیاید. میزان زیادی روغن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. میزان روغن باید به حدی باشد که زولبیاهای ما در آن شناور گردد. خمیر را در قیف بریزید. در حالی که قیف را فشار می دهید، دست خود را به صورت دورانی در بالای تابه حرکت دهید تا زولبیاها به شکل مدور دربیایند.
- مرحله سوم: دو طرف زولبیاها را به خوبی سرخ کنید و سپس آن ها را از روغن خارج نموده و در توری قرار دهید تا روغن اضافی آن ها به خوبی گرفته گردد. زولبیاهای سرخ شده را برای نیم ساعت در شربت قرار دهید و پس از آن باز هم درون توری قرار دهید تا شیره اضافی از آن خارج گردد. حالا زولبیاهای شما آماده است. می توانید آن ها را با خلال و یا پودر پسته و بادام تزئین کنید.
بامیه رژیمی
در این بامیه رژیمی، نشاسته حذف شده و میزان شکر آن نیز کمی کمتر شده است. بعلاوه برای رژیمی تر شدن و سالم تر شدن این شیرینی ها در طرز تهیه زولبیا بامیه رژیمی، می توانید شکر را حذف و به جای آن در شهد از میزان دلخواهی عسل بهره ببرید.
مواد لازم برای بامیه رژیمی
مواد لازم اولیه به توضیح زیر هستند:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | یک لیوان و نیم برای شهد و یک لیوان برای خمیر |
شکر | دو لیوان |
آب | یک لیوان |
تخم مرغ | 3 عدد |
کره | 25 گرم |
زعفران | برای شهد به میزان لازم |
گلاب | نصف پیمانه |
آبلیمو | یک قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | یک چهارم قاشق چایخوری |
مراحل تهیه بامیه رژیمی
اما ببینیم که برای تهیه بامیه به صورت رژیمی، باید چه مراحلی را طی کنید:
- مرحله اول: برای شهد ابتدا باید آب و شکر را مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید. پس از حل شدن شکر، شعله را خاموش نموده و زعفران و آبلیمو و گلاب را اضافه کنید. برای خمیر، اول ضروری است که آب را جواشنده و کره را به آن اضافه کنید. پس از آن نوبت به اضافه کردن بکینگ پودر به آرد می رسد و باید در این مرحله آرد را اضافه نموده و خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست و سفت از آن حاصل گردد.
- مرحله دوم: پس از سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را اضافه نموده تا مخلوط گردد. برای براق شدن بامیه یک قاشق از شهد را نیز به مواد اضافه کنید. خمیر را در قیف و ماسوره ریخته و به صورت دایره ای یا بیضی سرخ کنید. پس از خارج شدن روغن اضافی، بامیه ها را به مدت 3 دقیقه در شهد ریخته و شهد اضافی را در توری از آن جدا کنید. حالا بامیه رژیمی شما آماده است.
زولبیا رژیمی شیرازی
این مدل از زولبیای رژیمی که مربوط به شهر شیراز است، به زولبیای بدون نشاسته نیز معروف بوده و پخت آن نیز کمی با طرز تهیه زولبیا بامیه رژیمی فرق دارد. به این زولبیا، زولبیای فانوسی نیز گفته می گردد.
مواد لازم زولبیای شیرازی
مواد اولیه ای که برای تهیه این نوع زولبیا احتیاج دارید، به توضیح زیر هستند:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | 1.5 لیوان |
کره | یک سوم پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
شیرخشک | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
آب و روغن | به میزان کافی |
مواد لازم برای تهیه شهد زولبیای شیرازی
همین طور برای آماده کردن شهد، مواد زیر را اضافه کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
شکر | 4 لیوان |
آب | 2 لیوان |
گلاب | 4/1 پیمانه |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
گلوکز | 2 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه زولبیای شیرازی
برای تهیه این شیرینی شیرازی، مراحل زیر را با دقت در پی هم طی کنید:
- مرحله اول: برای تهیه شهد، آب و شکر را روی حرارت گذاشته و پس از حل شدن شکر و کمی غلیظ شدن شعله را خاموش نموده و بقیه مواد شهد را به آن اضافه کنید. گلوکز باعث براق شدن شیرینی می گردد و از خشک شدن آن جلوگیری خواهد نمود.
- مرحله دوم: برای خمیر آرد، پودر شیر خشک، نمک، گلاب و کره را مخلوط نموده، با قاشق به این مخلوط کم کم آب اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع گردد. پس از آن به خمیر برای مدت 2 ساعت استراحت دهید.
- مرحله سوم: خمیر را به ضخامت 2 تا 3 میلی متر باز نموده و از آن یک مستطیل برش دهید. با چاقو یا پیتزابر، برش هایی از بالا تا پایین و نزدیک به هم روی خمیر ایجاد کنید. برش ها را از 3 سانتی متری بالای خمیر آغاز و تا پایین ادامه دهید. سپس بالا و پایین خمیر را فشار دادهتا به هم متصل گردد و خمیر را در روغن داغ سرخ کنید. سپس در شهد ولرم بریزید و پس از چند دقیقه از شهد خارج نموده و در ظرف مناسب قرار دهید.
زولبیا رژیمی با شاه دانه
در این مدل از زولبیا، از شاه دانه در داخل مواد خمیر استفاده می شوید که ظاهر زیبا و شیک به زولبیا می دهد.
مواد لازم برای تهیه خمیر
مواد زیر را برای تهیه خمیر مورد نظر خود، از قبل به میزان های زیر آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
نشاسته | 120 گرم |
ماست کم چرب | 120 گرم |
آرد | 1 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 20 گرم |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | دو قاشق غذاخوری |
شاه دانه یا سیاه دانه | به میزان کافی |
مواد لازم برای تهیه شهد
همین طور برای تهیه شهد لازم، این مواد را آماده نمایید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آب | یک سوم لیوان |
شکر | یک لیوان سرخالی |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | نصف قاشق چایخوری |
هل | چند دانه |
زعفران | به میزان کافی |
گلوکز | نصف قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه زولبیا رژیمی با شاه دانه
مراحل زیر را برای تهیه این شیرینی خوشمزه، در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: اول ماست و نشاسته را با هم مخلوط نموده تا نشاسته کمی در ماست حل گردد. بعد آرد را هم به این مخلوط اضافه نموده و کمی با همزن هم بزنید. روغن، گلاب، زعفران و بیکینگ پودر را هم اضافه کنید. در آخر شاه دانه را هم به خمیر اضافه نموده و به خوبی هم بزنید.
- مرحله دوم: غلظت مواد در این مرحله باید مانند سس باشد. روغن را داغ نموده و از مواد با ماسوره یا ظرف سس در روغن داغ به صورت دورانی ریخته تا سرخ گردد. برای آماده کردن شهد، آب و شکر و گلاب را روی حرارت بگذارید. دقت داشته باشید که در این مرحله قرار نیست مواد هم زده شوند. تنها منتظر بمانید تا کف نموده و بالا بیاید.
- مرحله سوم: پس از آن حرارت را پایین آورده و کمی دیگر بجوشانید و در آخر زعفران و هل و گلوکز را اضافه نموده و شعله را خاموش کنید. برای این مدل از زولبیا، بهتر است شهد کمی داغ باشد و زولبیاها را در شهد بریزید و پس از چند دقیقه از آن خارج نموده و شهد اضافی را با گذاشتن در یک توری بگیرید. زولبیای زیبای شاه دانه ای شما آماده است.
خوشمزه، شیرین و رژیمی
زولبیا و بامیه یکی از خوشمزه ترین و پرکالری ترین شیرینی های سنتی ایران هستند. اما نمی توان به راحتی از طعم دلچسب و نوستالژیک آن ها گذشت. اگر رژیم دارید و یا با استفاده از روغن های ناسالم قنادی ها مشکل دارید، به راحتی می توانید با استفاده از دستورهای رژیمی، در منزل این دو شیرینی خوشمزه را درست کنید. البته شما این فرصت را نیز دارید که با سفارش آنلاین شیرینی از گلچینی از بهترین ها ، این شیرینی های خوشمزه را از برترین قنادی های نزدیک به محل خود به صورت اینترنتی بخرید.
منبع: اسنپ فود