طرز تهیه خورش کنگر با روش ها و طعم های مختلف

به گزارش گلچینی از بهترین ها، کنگر یک گیاه بهاری است که معمولا به صورت خودرو در دشت و صحرا رشد می­ کند. بسیاری از افراد هم با استفاده از آن خورش خوشمزه کنگر را درست می­ نمایند. طرز تهیه خورش کنگر در منطقه ها مختلف فرق دارد. به عنوان مثال بعضی از افراد در تهیه آن از سبزیجاتی همانند نعنا و جعفری استفاده می نمایند. بعضی دیگر نیز در تهیه این غذا به سبک خورش قیمه عمل نموده و در آن از لپه استفاده می ­نمایند.

طرز تهیه خورش کنگر با روش ها و طعم های مختلف

اگر برای تهیه این خورشت از طرز تهیه خورش کنگر تهرانی پیروی کنید، خورشتی شبیه کرفس خواهید داشت و اگر روش شیرازی ها را در پیش بگیرید، حاصل کار، غذایی شبیه قیمه است. اما به هر حال، خورش کنگر در هر شکل و ترکیبی، خوشمزه است و پیشنهاد می کنیم حتما در بهار سال جاری یا هر زمانی که به کنگر باکیفیت و خوب دسترسی داشتید، درست کردن این خورش خوشمزه را در برنامه کار آشپزی­تان قرار دهید و اعضای خانواده را به یک طعم خاص و متفاوت، مهمان کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش کنگر را با هم می خوانیم:

خورش کنگر

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا1 تا 1.5 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه خورش کنگر

روش های متنوعی برای تهیه خورش کنگر وجود دارد. متداول ترین شیوه، طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز است که در این مطلب به طور مفصل آن را توضیح می دهیم. اما در نبود گوشت می توانید این خورشت ایرانی خوشمزه را با مرغ و بوقلمون هم طبخ کنید و از خواص فوق العاده کنگر بهره مند شوید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز آمده است و پس از آن، نیم نگاهی هم به سایر روش های پخت این خورش خوشمزه خواهیم داشت.

مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر

برای تهیه خورش کنگر برای 6 نفر، مواد اولیه زیر را فراهم کنید و دقت کنید که حتما باید نسبت نعنا به جعفری، 1 به 3 باشد.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوشت400 گرم
کنگر600 گرم
پیاز بزرگ1 عدد
جعفری150 گرم
نعنا50 گرم
لیمو عمانی4 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم
آببه میزان لازم

مراحل تهیه خورش کنگر

مراحل درست کردن خورش کنگر، به صورت زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا باید کنگرها را پاک نموده و بشویید. برای این کار، تیغ های کنگرها را جدا نموده و سرشاخه ها را ببرید. سپس ساقه های تمیز شده کنگر را داخل ظرفی پر از آب بریزید و میزانی هم نمک اضافه کنید.
  • مرحله دوم: اجازه دهید کنگرها مدتی در آب و نمک بمانند تا گل و لای آن ها جدا گردد. سپس آن ها را داخل آبکش ریخته و کاملا آبکشی نموده و کنار بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.
  • مرحله سوم: قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن 1 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی بریزید. زمانی که روغن داغ شد، پیازهای نگینی شده را در آن سرخ کنید.

نکته: همین میزان که پیازها نرم و طلایی رنگ شوند کافیست و احتیاجی به سرخ کردن زیاد آن ها نیست.

  • مرحله چهارم: وقتی پیازها سبک شدند، گوشت را به آن ها اضافه نموده و خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شده و تغییر رنگ دهد.
  • مرحله پنجم: 5 دقیقه بعد، حرارت زیر قابلمه را کمتر کنید. فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه نموده و با بقیه مواد تفت دهید تا طعم مواد کاملا به خورد هم بروند.
  • مرحله ششم: در مدت زمانی که گوشت و پیاز در حال تفت خوردن هستند، نعنا و جعفری تمیز شده و شسته شده را هم به صورت ریز، خرد نموده و در تابه ای جداگانه با میزانی روغن تفت داده و کنار بگذارید.
  • مرحله هفتم: بعد از تفت خوردن ادویه ها، نعنا و جعفری سرخ شده را در قابلمه حاوی گوشت بریزید و برای چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: حالا 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مخلوط گوشت و سبزیجات بریزید و پس از اینکه رب رنگ باز کرد و بوی خامی آن از بین رفت، داخل قابلمه 1 لیتر آب بریزید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم، نیم پز گردد.
  • مرحله نهم: در این فاصله، تابه ای دیگر را روی حرارت قرار داده و در آن میزانی روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، حرارت زیر تابه را کم نموده و 4/1 قاشق چایخوری زردچوبه را در روغن تفت دهید.
  • مرحله دهم: حالا کنگرهای تمیز شده را در تابه محتوی زردچوبه بریزید و کمی تفت دهید تا نرم ­تر شوند و از حالت خشکی دربیایند.
  • مرحله یازدهم: در ادامه طرز تهیه خورش کنگر کوهی ، لیموعمانی ها را هم بدون سوراخ کردن داخل میزانی آب ولرم بریزید و اجازه دهید به همان حالت بمانند تا تلخی پوست آن ها گرفته گردد.
  • مرحله دوازدهم: وقتی گوشت نیم پز شد، نمک خورشت را میزان کنید. سپس لیمو عمانی را از آب ولرم خارج نموده و روی آن ها چند سوراخ ایجاد کنید.
  • مرحله سیزدهم: لیمو عمانی های سوراخ شده و کنگرهای سرخ شده را در نیم ساعت پایانی پخت، داخل قابلمه بریزید.

نکته: می توان به جای لیمو عمانی، از میزانی آبلیمو یا آبغوره استفاده کرد.

  • مرحله چهاردهم: حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش کنگر خوشمزه شما حدود 1 تا 5 ساعت با شعله ملایم بپزد و کاملا جا بیفتد.

نکته: توجه داشته باشید که خورش کنگر هم شبیه خورش کرفس، خورشتی تنگ آب است. بنابراین در تهیه آن همانند طرز تهیه خورش کرفس ، نباید بیش از میزان به آن آب افزود.

طرز تهیه خورش کنگر با لپه

افزودن لپه باعث لعاب بیشتر این خورشت خواهد شد و حال و هوایی شبیه خورش قیمه به آن می دهد. در واقع در این دستور پخت، لپه، جایگزین استفاده از سبزیجات می گردد. در طرز تهیه خورش کنگر با لپه، به ازای 750 گرم گوشت گوسفندی و 1 کیلو کنگر، 1 پیمانه لپه احتیاج است. البته ادویه جاتی مانند فلفل و زردچوبه و چاشنی هایی مثل لیموعمانی، رب و زعفران هم فراموش نگردد.

از شب قبل باید لپه ها را بخیسانید تا نفخ آن ها گرفته گردد. سپس، مراحل آماده سازی و پخت گوشت و پیاز را مطابق دستور بالا پیش ببرید. با این تفاوت که پیش از افزودن آب به گوشت، لپه را هم داخل مخلوط گوشت و پیاز و ادویه جات ریخته و کمی با هم تفت دهید تا لپه ها در حین پخت، وا نروند. سپس، آب را اضافه کنید و زمانی که گوشت و لپه کاملا پخت، کنگرهای سرخ شده را به قابلمه اضافه نموده و میزانی هم زعفران دم نموده بریزید تا عطر، رنگ و لعاب خورشت، بهتر گردد. به همین سادگی، خورش کنگر با لپه آماده است و می توانید آن را همراه با برنج، سرو کنید. نوش جان

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

طرز تهیه خورشت کنگر به روش شیرازی ها، شامل تمام مواد اولیه خورشت کنگر با لپه به اضافه میزانی آلو خورشتی شیرین و چاشنی هایی مانند آب نارنج یا آبغوره است. در تهیه خورشت کنگر شیرازی، مراحل پخت گوشت و لپه را مطابق دستور قبل پیش ببرید و زمان افزودن کنگرها، آلوهای بدون هسته و له شده را هم در خورشت بریزید. در نهایت هم نمک غذا و چاشنی آن، یعنی آب نارنج را اضافه نموده و اجازه دهید خورشت کاملا جا بیفتد.

طرز تهیه خورش کنگر با مرغ

برای تهیه این خورشت خوشمزه، به ازای 250 گرم مرغ، به 250 گرم کنگر و 1 عدد پیاز احتیاج دارید. اگر بخواهید، می توانید به میزان نصف پیمانه، لپه هم بهره ببرید و البته مثل همواره، ادویه جات، رب، زعفران و آبغوره یا آبلیمو فراموش نگردد.

برای درست کردن خورش کنگر با مرغ، پس از تفت دادن پیازها و ادویه جات، در صورت تمایل، لپه و پس از آن، مرغ را اضافه نموده و بعد از تفت دادن همه مواد، آن ها را با میزانی آب بپزید. در ادامه، کنگرهای سرخ شده را در خورشت بریزید و در دقایق پایانی پخت، چاشنی های غذا را میزان کنید. به همین سادگی، خورشت خوشمزه و خوش رنگ و لعاب شما آماده سرو است و می توانید آن را در کنار برنج، نوش جان کنید.

با خورش کنگر، حالا همه چیز برای چیدن یک سفر ایرانی مهیاست…

حالا که طرز تهیه خورشت کنگر را با هم دیدیم، بهتر است زودتر دست به کار شوید و این طعم نو و متفاوت را تجربه کنید. البته، اگر برای این کار فرصت کافی ندارید هم جای نگرانی نیست. کافیست سری به گلچینی از بهترین ها بزنید و انواع خورش های لذیذ ایرانی همانند خورش کنگر را به راحتی به وسیله سفارش آنلاین غذا سفارش دهید. به این ترتیب، از این تجربه ناب بی نصیب نمی مانید و می توانید طعم یک خورشت خاص و منحصر به فرد را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه خورش کنگر با روش ها و طعم های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش کنگر با روش ها و طعم های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید