آشنایی با خواص بی نظیر ارده کنجد

به گزارش گلچینی از بهترین ها، مصرف ارده کنجد خواص و مزایای بی نظیری را به همراه دارد، بعلاوه ارزش غذایی موجود در ارده کنجد بالا است و برای سلامت بدن نیز مفید می باشد.

آشنایی با خواص بی نظیر ارده کنجد ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد .از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده می نمایند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند.

ارده صددرصد طبیعی است و هیچ گونه افزودنی، شیمیایی و غیرشیمیایی در آن استفاده نشده است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است.

کنجد سرشار از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد، این دانه منبع آهن گیاهی است که برای برطرف خستگی مفید است بعلاوه مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند می تواند بسیار موثر باشد.

ارده دارای کربوهیدرات، پروتئین، چربی، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم بوده و مصرف آن بسیاری از احتیاجهای بدن را تامین می نماید.

افرادی که شیر دوست ندارند و یا به هر علتی نمی توانند شیر مصرف نمایند ، می توانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار می آید، استفاده نمایند.

طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است. در واقع خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، برترین غذا محسوب می شوند.1

کالری اردهارزش غذایی موجود در ارده برای هر 100 گرم به توضیح زیر است :

مواد مغذی در هر 100 گرم

انرژی 595 کیلوکالری

کربوهیدرات ها 21 . 19 g

چربی 53 . 76 g

پروتئین 17 . 00 g

آب 3 . 05 g

ویتامین آ 67 IU

تیامین (ویتامین ب 1) 1 . 220 میلی گرم (94٪)

ریبوفلاوین (ویتامین ب 2) 0 . 473 میلی گرم (32٪)

نیاسین (ویتامین ب 3) 5 . 450 میلی گرم (36٪)

پانتوتنیک اسید (ویتامین ب 5) 0 . 693 میلی گرم (14٪)

ویتامین ب 6 0 . 149 میلی گرم (11٪)

اسید فولیک (ویتامین ب 9) 98 میکروگرم (25٪)

ویتامین ب 12 0 . 00 میکروگرم (0٪)

کلسیم 426 میلی گرم (43٪)

آهن 8 . 95 میلی گرم (72٪)

منیزیم 95 میلی گرم (26٪)

منگنز 1 . 456 میلی گرم (73٪)

فسفر 732 میلی گرم (105٪)

پتاسیم 414 میلی گرم (9٪)

سدیم 115 میلی گرم (5٪)

روی 4 . 62 میلی گرم (46٪)

طبیعت ارده کنجدفواید ارده کنجد طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.

در ادامه با ما همراه باشید تا با خواص ارده برای سلامتی بدن آشنا شوید.

برترین غذا برای زمستانارده کنجد، غذایی انرژی زا است و برترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن احتیاج دارد.

کاهش کلسترول و چربی خونمصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود.

تامین کلسیمارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است وسبب استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها می شود.

برترین غذا برای بچه هامصزف ارده برای بچه ها بسیار توصیه می شود زیرا به علت تحرک بالای بچه ها، انرژی لازم را برای آنها تامین می نماید و سبب تقویت حافظه شان می شود.

ملین و مسهلدر یکی از مطالب قبلی بخش سلامت نمناک اشاره کردیم که مصرف ارده سبب نرم شدن و تسهیل کار روده ها می شود و از این رو از یبوست پیشگیری می نماید.

خواص ارده برای خانم هاارده قاعده اور است و مصرف آن سبب برطرف بیماری های رحم خواهد شد.

نرم کردن دمل هایکی از خواص مصرف ارده کنجد این است که سفتی ها و ورم های سفت داخلی و دمل ها را نرم می نماید. مصرف ارده ، دمل و جوش ها را در سردمزاج ها پخته و باز می نماید بنابراین می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان شود.2

خاصیت آنتی اکسیدانیارده کنجد سرشار از آنتی اکسیدان های لیگنان است که از آسیب رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری نموده و خطر ابتلا به بیماری هایی همانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی انواع سرطان را کاهش می دهد.

سلامت قلبکلسیم و منیزیم موجود در ارده به کاهش فشار خون بالا که از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی و سکته مغزی می باشد یاری می نماید.

ارده تری گلیسیرید خون را کاهش داده و چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع موجود در آن برای کاهش کلسترول بد خون مفید هستند.

دیابت نوع 2ارده کنجد به علت خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و محتوای چربی های اشباع نشده موجود در آن خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

خاصیت ضد باکتریاییارده و به خصوص عصاره دانه کنجد دارای خاصیت ضد باکتریایی قوی می باشند که به درمان زخم ها یاری می نماید و در طب سنتی بعضی کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه از روغن کنجد به عنوان درمان خانگی زخم پا در افراد دیابتی استفاده می شود.

مطالعات نشان داده عصاره دانه کنجد در مقابله با 77 درصد نمونه های باکتریایی مقاوم به دارو موثر بوده است.

سرطانسیسمال موجود در ارده نوعی ترکیب طبیعی در دانه های کنجد است که به نظر می رسد خاصیت ضد سرطانی داشته باشد و رشد و نمو سلول های سرطانی مختلف از جمله سرطان کبد، پوست، روده بزرگ و دهانه رحم را متوقف می نماید.

بعضی مطالعات نیز نشان داده خوردن ارده به مرگ سلول های سرطان سینه و ریه یاری می نماید و لیگنان های موجود در آن با اتصال به گیرنده های استروژنی از بدن در برابر سرطان های هورمونی محافظت می نمایند.

سلامت استخوان هامنیزیم فراوان موجود در ارده کنجد به حفظ سلامت استخوان ها یاری نموده، تراکم استخوانی به خصوص در نواحی گردن و لگن را افزایش می دهد و از بروز پوکی استخوان در زنان یائسه پیشگیری می نماید.

تقویت سیستم ایمنی

ارده حاوی مس، آهن، سلنیوم و روی است که همگی به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نموده و برای فراوری گلبول های سفید خون و عملکرد چندین آنزیم مهم بدن ضروری می باشند.

لیگنان های موجود در ارده نیز از ایمنی بدن محافظت می نمایند.

سلامت کبد و کلیهارده حاوی ترکیباتی است که از کلیه و کبد محافظت می نماید و برای دفع سموم و ضایعات بدن مفید می باشد.

مطالعات حیوانی نشان داده مصرف دانه کنجد به افزایش چربی سوزی و کاهش فراوری چربی در کبد یاری نموده و خطر ابتلا به مسائل کبدی را کاهش می دهد، اگرچه میزان این ترکیبات در ارده نسبت به دانه کنجد و عصاره آن کمتر است.

ضد التهاببعضی ترکیبات موجود در ارده دارای خاصیت ضد التهابی هستند و التهاب و درد ناشی از بیماری های التهابی همانند آرتریت روماتوئید، بیماری های ریوی و بعلاوه جراحت ها را کاهش می دهند.

مطالعات نشان داده آنتی اکسیدان های ارده برای درمان آسم و کاهش التهاب راه های تنفسی مفید هستند.

لاغریشاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا ارده کنجد چاق نماینده است؟ باید بگوییم که زیاده روی در مصرف ارده باعث چاقی و اضافه وزن می شود اما مقادیر متعادل آن به لاغری و کاهش وزن افراد یاری می نماید.

ارده دارای پروتئین است که به سیری طولانی مدت یاری نموده و اشتها را کاهش می دهد اگرچه به علت محتوای کالری و چربی های بالای موجود در ارده نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

خواص ارده برای پوستهمان طور که قبلا اشاره کردیم ارده منبع خوب اسیدهای آمینه، ویتامین E، ویتامین های گروه B، مواد معدنی و اسیدهای چرب است که همگی برای جوان سازی سلول های پوستی و جلوگیری از علائم پیری مفید هستند.

ارده چه به صورت خوراکی یا موضعی به یکپارچگی و استحکام پوست یاری می نماید و مواد معدنی موجود در این سس برای ترمیم بافت های آسیب دیده، افزایش کلاژن و الاستیسیته پوست مفید است.

روغن کنجد نیز از هزاران سال پیش برای درمان زخم ها، سوختگی، حساسیت و خشکی پوست استفاده می شده است.3

بهبود کم خونی ارده از مواد غذایی بسیار مفید برای خون سازی است و سطح آن خون را نیز بالا می برد و مصرف ارده از بروز کم خونی پیشگیری نموده و بخاطر داشتن فولات مصرف آن برای زنان حامله نیز توصیه می شود.

بهبود عملکرد مغزمصرف ارده با توجه به ترکیباتی که دارد در تقویت حافظه، افزایش قدرت یادگیری و تمرکز نقش موثری دارد. فسفر موجود در ارده برای فعالیت های بهتر مغزی بسیار تاثیر دارد.1

پی نوشت:

1.www.article.tebyan.net

2.www.namnak.com

3.www.persian-star.org

منبع: راسخون

به "آشنایی با خواص بی نظیر ارده کنجد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص بی نظیر ارده کنجد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید